latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 26/03/2013 | 17:06

Милан послао понуду - 12 милиона за Видића!

Власник Милана Силвио Берлускони послао је понуду од десет милиона фунти, односно 11,8 милиона евра менаџеру Манчестер Јунајтеда серу Aлексу Фергусону за његовог капитена Немању Видића, пише "Goal.com".

Видић, који је одиграо само 18 од 44 утакмица ове сезоне за клуб чији је капитен, прво због повреде, а потом и због ротације на којој Фергусон инсистира када је посљедња линија одбране у питању, постаће слободан играч у јуну 2014. године и пред њим је битна одлука:

Да ли да у 32. години продужи уговор са Јунајтедом или се окуша на неком новом мјесту.

Милан, свакако, није мањи клуб од Манчестер Јунајтеда. Штавише.

Видић је на Олд Трафорду већ седам година, у међувремену се етаблирао као један од најбољих дефанзиваца свијета, био је проглашаван за најбољег играча Премијер лиге и у избору навијача и у избору колега, играча, али је супериорност код Фергусона изгубио када је прошле сезоне тешко повриједио кољено и пропустио осам мјесеци.

Када се јесенас вратио доживио је нову повреду и имао двомиесечну паузу, а од када се потпуно опоравио од збирних повреда лигамената кољена и менискуса, упао је у систем ротације у којем готово идентичан статус имају и Рио Фердинанд и Џони Еванс и Фил Џонс.

У свему томе и Милан види своју шансу, а ово није први пут да "росонери" покушавају да доведу бившег репрезентативца Србије.

Goal.com наводи и да Видић у својој околини има савјетнике који му препоручују да оде у Италију, а да није само он близу врата Олд Трафорда.

Наводно ће на љето клуб напустити и Aнтонио Валенсија и Хавијер Чичарито Ернандез, за којег многи тврде да би свуда био стартер осим у Јунајтеду, у конкуренцији Робина ван Персија и Вејна Рунија.

Због повреде и уласка у четврту деценију живота, Видићева цијена пала је на 18,5 милиона фунти према процјенама портала Трансфермаркт, али је ово можда и превисока цијена у тренутку када се Србину приближава посљедња сезона уговора.

То значи да би он наредне зиме био слободан да потпише за било који клуб без обештећења.

То не би било у интересу Манчестер Јунајтеда, који ће у наредом периоду морати да се одлучи да ли ће Ужичанину понудити нови уговор или дозволити да преговара са потпредсједником Милана Aдријаном Галијанијем.

На крају, није немогуће да ће Фергусон тражити нешто више новца за капитена од понуђених 11,8 милиона евра.

Миланова одбрана од одласка Тијага Силве у Пари Сен Жермен прилично је рањива.

У средини играју Кристијан Запата и Филип Мексес, који су без проблема примили четири гола против Барселоне на Камп Ноу стадиону.