X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Викинзи
2. и 3. сезона
Викинзи
22:50
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Викинзи

ВИКИНЗИ серија, 2. и 3. сезона,        пон-пет. у 22.50

Година: 2013.

Земља: Ирска, Канада

Жанр: акција, драма, историја

Форма: серија

Креатор: Michael Hirst

Улоге: Travis Fimmel, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick

2. СЕЗОНА

Започиње друга сезона узбудљиве серије Викинзи, која доноси досад неиспричану причу о легендарном свијету тих моћних сјеверњака, најжешћих ратника свога доба. Били су на злу гласу као бешћутни барбари, но права је слика много комплекснија, сложенија и снажнија него што се може закључити из репутације која их прати.

Главни је лик серије Рагнар Лотхброк (Travis Fimmel), необичан и одлучан човјек, којем је циљ увијек рушити границе и откривати нове свијетове.


Друга сезона доноси кризе вјере и моћи, те кризе у везама. Брат устаје против брата. Пријатељи постају непријатељи и склапају се неочекивана савезништва из тежње за моћи. Рагнарова невјера пријети крахом бракa сa Лагертхом и доводи до раздора између њега и његовог вољеног сина. Планови се кују, дугови наплаћују, а крв се лије под будним оком богова.


Епизода: 1

Рагнар и војска краља Хорика одлазе у битку против jарла Борга. Ролон стаје на Боргову страну, па се битка претвара у сукоб браће. Побједник може бити само један. У међувремену, принцеза Аслауг долази у Категат с изненађењем које ће ставити Рагнара у тежак положај.

Епизода: 2

Прошле су четири мирне године откако је Рагнар постао јарл. Kуцнуо je час да се склопи неочекивано савезништво због заједничкога циља - новог похода на Енглеску. Олуја односи викиншку флоту даље од одредишта, а на обали Весекса Рагнар и његови ратници срећу себи равне.

Епизода: 3

Викинзи немилосрдно харају Весексом, а краљ Екберт се мора суочити с једним новим непријатељем. Док Рагнар сије страх на западу, који жели подјармити, јарл Борг има своје планове за Категат.

Епизода: 4

Сусрет двојице моћника можда доноси компромис. Рагнар и Екберт срећу се лицем у лице. Јарл Борг челичном шаком влада Категатом, а Ролон мора повести свој народ у борбу сад када нема Рагнара.

Епизода: 5

Лагертха и Рагнар се удружују у борби за ослобођења Категата од јарла Борга. Аслауг се мора суочити са својим пророчанствима. Атхелстан запада у кризу вјере. Бјорн се поновно нађе пред избором.

Епизода: 6

Краљ Хорик стиже у Категат с неочекиваним приједлогом за Рагнара. Лагертха добија прилично хладну добродошлицу од новога мужа. Атхелстан, који се бори са својим демонима, постаје особа од повјерења краља Екберта.

Епизода: 7

Рагнар и краљ Хорик не могу се сложити око тога како удијелити правду јарлу Боргу. У Весекс долази краљ Аеле, а Екберт жели савезништво.

Епизода: 8

Задње пророчанство принцезе Аслауг се оствари, јер она поново затрудни. Рагнар, Хорик и Лагертха, која је сада на њиховој страни, отплове у Весекс. Рагнар и Хорик имају различите планове на том путовању.

Епизода: 9

Рагнарова викиншка војска маршира према палати краља Екберта, гдје наиђу на ватрени дочек. Након крваве битке, обје стране морају пристати на компромис.

Епизода: 10

Рагнар и краљ Хорик враћају се у Категат. Слиједи коначни обрачун двојице викиншких вођа. Рагнар се поузда у људе који су увијек били уз њега, а сада је вријеме за склапање нових савезништава.3. СЕЗОНА

Епизода: 1

Рагнарови и Лагертхини бродови поново из Категата крећу према Весексу, да би тамо засновали викиншку колонију. Краљ Екберт прима сјеверњаке и нуди им договор. Упркос неслагању других викиншких вођа, Рагнар поново води своје ратнике у битку, али овај пут као савезник Весекса.

Епизода: 2

Лагертха и Атхелстан помажу оснивању викиншке насеобине у Весексу. У Категат долази Харбард, мистериозни луталица, чији су долазак у својим сновима предвидјеле Аслауг, Сиги и Хелга.

Епизода: 3

Краљ Екберт посјећује викиншку насеобину након прве жетве и смирује племиће који негодују због оснивања тог насеља. Војска Весекса у савезништву с Викинзима улази у Мерцију. У Категату, Харбард долази у велику дворану и својом мистичношћу фасцинира Аслауг и Хелгу, док Сиги остаје сумњичава. У Категату се догоди низ необјашњивих и трагичних догађаја, а Сиги сумња да их је проузрочио Харбард.

Епизода: 4

Побједничке снаге војске Весекса и Викинга враћају се из Мерције, но у викиншком табору све је већи раскол - Флоки је љут због савезништва с Екбертом и негодује због све већег Атхелстанова утицаја на Рагнара. Принцеза Квентхрит повлачи прорачунате политичке потезе након одлучујуће битке за Мерцију. Стари знанци долазе у Хедеби на Калфов позив.

Флота се враћа у Категат, но одмах их дочекују лоше вијести. Лагерта сазнаје да су њени посједи узурпирани и наговара Рагнара да пође с њом у Хедеби и помогне јој вратити власт. Рагнар све изненађује најавом новог похода. Видовњак прориче велика изненађења Ролоу.

Епизода: 6

Припреме за поход на Париз су у пуном јеку, а Ролон размишља о судбини коју му је прорекао видовњак. Рагнар сазнаје да је Атхелвулф направио покољ у викиншкој насеобини у Весексу, а Калф стиже у Категат у друштву нових савезника и познатих лица. Торун и Јудит се породе, али док једни долазе на свијет, други га напуштају.

Епизода: 7

Појава викиншке флоте сије панику међу париским пуком. Одбраном града заповиједа гроф Одо, који је увјерен да је град спреман за опсаду. Краљ Карло (Lothaire Bluteau) на наговор своје кћери, принцезе Гисле (Morgane Polanski), објављује да неће напустити град. Викинзи подижу логор недалеко од града и планирају напад.

Епизода: 8

Викиншка војска креће у поход, а цијели Париз је спреман на одбрану до посљедњег даха под вођством грофа Ода. Викинзи су одлучни у намјери да заузму град и не кане одустати ни по коју цијену.

Епизода: 9

Викинзи покрећу други напад на Париз. Суочен с кризном ситуацијом у граду, краљ Карло је присиљен донијети тешку одлуку. А у Весексу, Јудит такође мора донијети нимало лаку одлуку.

Епизода: 10

Ролонова судба се очитује, а Бјорн се доказује као способан вођа. У посљедњем покушају заузимања Париза Рагнар и његови Викинзи одлучују се на храбар и рискантан потез.  

Редакција: Посебне емисије