latinica  ћирилица
НИКОЛА КОЉА ПЕЈАКОВИЋ | 27/02/2013 | 17:33

Никола Коља Пејаковић о албуму "Гробовласници"

"Вјерујте, сви који смо свирали на овом албуму, поносни смо на овај свој рад, сретни што смо добили шансу да овакав посао доведемо до краја".

 Никола Коља Пејаковић о албуму "Гробовласници":

“Гробовласници" су једна интимна музичко-духовна авантура, један покушај да се преко музике, цртежа, ријечи, допре до слушалаца, допре до људи и покуша да им се скрене пажња на духовни живот и на оно што нас све чека - смрт. Не да би величали смрт као тачку нестанка, него смрт као - почетак новог живота, живота у Христу. То је моја интимна и лична порука, а аутор цртежа је, слушајући музику, послије неколико мјесеци, нацртао те цртеже, дао отиске својих ставова и духовних борби, у односу на питања која сам, у текстовима и музици, покренуо. Ови цртежи су, уз пјесме, наш заједнички поклон свим поштоваоцима умјетности.

Феноменална екипа свирача, омот, који је, као што ће публика моћи да види, мали омаж “Бијелом албуму” Битлса; све то, заједно са људим из Видослова и РТРС-а, представља једно потпуно ново искуство и једно велико ишчекивање како ће људи да реагују на овај наш рад.

Блуз је основа мог музичког знања, а гитара мој основни инструмент. На овом албуму сам, мислим, дао највише у свирачком смислу и, наравно, без свог сталног сарадника, Војислава Аралице, музичког продуцента, ово никада не би звучало онако како звучи.

Вјерујте, сви који смо свирали на овом албуму, поносни смо на овај свој рад, сретни што смо добили шансу да овакав посао доведемо до краја. Било је ту још доста људи који су помогли и који помажу и надам се да ће ова музика и публици значити онолико колико значи нама, онима који су је стварали ”.

Свој музички допринос на албуму “Гробовласници” дали су : Војислав Аралица, електричне и акустичне гитаре, електрични бас и удараљке; Иван Алексијевић клавијатуре и Хемонд оргуље; Дејан Момчиловић, бубњеви; Бата Божанић ,контрабас; Војно Диздар , клавијатуре и Хемонд оргуље; Милош Николић, труба, тромбон, флигел хорна; Александар Бањац , клавијатуре и Хемонд оргуље....

Представљамо један од цртежа који ће бити објављени уз албум “Гробовласници”.

 

 

 

Божица Мирковић