latinica  ћирилица
04/05/2024 |  07:53 ⇒ 10:04 | Аутор: РТС

Тандем Дончић-Ирвинг избацио Клиперсе, Далас у другој рунди Запада (ВИДЕО)

Кошаркаши Далас маверикса пласирали су се у полуфинале Западне конференције побједом над Лос Анђелес клиперсима 114:101 у шестом мечу серије, одиграном у "Американ ерланјс центру".
Лука Дончић (фото:EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Лука Дончић (фото:EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Још једно убједљиво издање Даласа у серији, баш кад је било најпотребније. Без Каваја Ленарда, уз истрошене ветеране, Клиперси нису могли много.

Успјели су гости да послије осам поена заостатка након прве дионице, сведу резултат на егал на полувремену. Затим слиједи "бљесак" Маверикса у трећој дионици добијеној 35:20, чиме се стекла довољна предност за миран крај.

Тандем Дончић-Ирвинг био је на свом врхунцу за Далас. Словеначна суперзвезда је дошла до 28 поена, седам скокова и 13 асистенција. Ирвинг је био најефикаснији појединац на мечу са 30 поена, ухвативши шест лопти и подијеливши четири асистенције. Најближи од саиграча им је био Пи Џеј Вашингтон са 14 поена

Норман Пауел је предводио госте са 20 поена. Пол Џорџ је уписао дабл-дабл од 18 поена и 11 скокова, Ивица Зубац поен мање уз исти број скокова, док је Џејмс Харден постигао 16 поена, подијелио 13 асистенција и ухватио седам скокова.


Сљедећи противник Даласа је првопласирани тим из регуларног дијела - Оклахома сити тандер.