latinica  ћирилица
03/05/2024 |  16:23 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Кошарац: Бошњачка политика жртвовала мир 1992. године, а данас лицемјерно подваљује приче о српској кривици

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац данас је, поводом 32 године од злочина у бившој Добровољачкој улици у Сарајеву, посјетио породице жртава Гордану Гвозденовић и Богданку Томовић у Хан Пијеску.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је истакао да је 3. мај један од најтрагичнијих дана у новијој историји српског народа, када су у бившој Добровољачкој улици 1992. године звјерски убијени недужни људи, млади војници који су у колони покушали да напусте Сарајево.

Горданин брат Обрад Гвозденовић био је потпоручник ЈНА, а Богданкин син Здравко Томовић двадесетогодишњи војник.

- Мучки су убијени у Добровољачкој улици...Моје Гоца и Богда су хероји и моји саборци од првог дана када смо иницирали обиљежавање страдања српских војника у Добровољачкој улици. Српске мајке и сестре које достојанствено носе своју бол, не мрзећи никога - написао је Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је навео да се људски пита како је могуће да су њихове сузе мање вриједне у очима бошњачких политичара и свјетских моћника?

- Зар тај /Златко/ Лагумџија, који је био у делегацији са Алијом /Изетбеговић/ тих дана, данас има образа да гура резолуцију која ће и моју Гордану и моју Богданку и све српске мајке и сестре и све нас Србе означити геноцидним? Зашто никада није осудио злочине у Добровољачкој улици? Зашто ћути о њима? Нека вас је стид и срам суза моје Гордане, моје Богданке и суза свих других мајки и сестара! - поручио је Кошарац.

Он је нагласио да је пуцањ у Добровољачкој улици био пуцањ у мир.

- Да су Срби жељели тај рат, не би ослободили ни Алију ни Лагумџију. Бошњачка политика је тада жртвовали мир, а данас нам лицемјерно подваљују приче о српској кривици у жељи да нам одузму Републику Српску. Неће вам проћи! - поручио је Кошарац.