latinica  ћирилица
03/05/2024 |  13:00 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Грађани одали почаст жртвама масакра у ОШ "Владислав Рибникар" (ФОТО)

Велики број људи данас пред Основном школом "Владислав Рибникар" у Београду одаје почаст ученицима и раднику обезбјеђења које је 3. маја прошле године убио ученик ове школе.
Рибникар (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Рибникар (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Грађани стоје у реду да би положили цвијеће и пале свијеће испред улаза у школу гдје су на зиду истакнуте фотографије девет ђака и чувара школе које је из ватреног оружја убио 13-годишњи ђак.

Испред школе су дошле породице и пријатељи жртава, а окупљени су страдалима одали почаст минутом ћутања тачно у 8.41 час када су се огласиле сирене за узбуну, означавајући тренутак када се прије годину дана догодио масакр.

У оквиру програма "Буђење", обиљежавања прве годишњице ове трагедије, на Ташмајдану је почео форум, на којем ће грађани моћи да са представницима Мултидисциплинарног тима за успостављање Меморијалног центра разговарају о питањима која се тичу узрока и посљедица масовних убистава 3. и 4. маја 2023. године.

Рибникар (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Грађанима је омогућено и да оставе своје приједлоге у вези са будућим меморијалним центром.

До 19.00 часова ће на посебно постављеном екрану на Ташмајдану, у близини споменика Десанки Максимовић, бити емитован видео-колаж сјећања на жртве.

У Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду 3. маја прошле године тадашњи ученик седмог разреда чији су иницијали К.К. убио је девет ђака и чувара.

Повезане вијести:

Вучић положио цвијеће у школи "Владислав Рибникар" на годишњицу трагедије (ФОТО)