latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:20 | Аутор: Агенције

Да ли ће ико у потпуности здрав на Ролан Гарос?

Невјероватна ситуација догодила се ове седмице у тениском свијету у Мадриду, гдје су на Мастерсу играла тројице од четворице најбољих тенисера свијета.
Ролан Гарос - Фото: РТРС
Ролан ГаросФото: РТРС

Сва тројица (Карлос Алкарас, Јаник Синер и Данил Медведев) су исто доживјели - повреде и испадање у четвртфиналу.

Алкарас је дошао ровит са проблемима са десном подлактицом (због чега на њој носи стезник), која је имала сигурно удјела у поразу од Андреја Рубљова за улаз међу четворицу најбољих.

- Гледајте, један дан пред почетак нисам ни знао да ли ћу моћи да се такмичим. Готово недјељу дана је прошло, а да нисам ударао форхенде. Мој први тренинг са форхендима је био против Медведева, 24 часа од како сам започео учешће. Не волим да губим, али сматрам да је ова недјеља била позитивна, јер сам одиграо четири меча под јаким интезитетом. Ни мој тим ни ја нисмо мислили да ћемо стићи до четвртфинала, тако да је сада вријеме за тренинг како бих се вратио у нормално стање што прије - рекао је Алкарас послије тог меча.

Синер и Медведев су своје мечеве предали. Синер није ни желио да изађе на терен против Феликса Ожеа-Алијасима због проблема са десним куком.

- Веома ми је жао што сам морао да се повучем пред наредни меч у Мадриду. Кук ме је мучио претходних недјеља и постепено је било све болније. Послушао сам савјет доктора. Одлучили смо да не играм даље и погоршам ситуацију - написао је Синер на мрежи Икс, послије вијести о предаји.

Медведев је предао Јиржију Лехечки због повреде ноге након што је Чех освојио први сет.

- Моја нога је одбила да ради. Бол сам осјетио у тренутку када сам ритернирао. Он је играо сервис-волеј, скратио лопту, а ја сам кренуо напријед. Покушао сам да убрзам, али сам одједном осјетио како ми је кук блокирао. Нисам могао да спринтам, као када осјетиш грч или дисторзију. Ни сам не знам шта је тачно од ово двоје - рекао је Медведев.

Када се говори у контектсу предстојећег Ролан Гароса, вриједи напоменути и да је најбољи тенисер у историји тог Гренд слема и даље ровит. Рафа Надал јесте у Мадриду заиграо најбољи тенис од повратка, али је поражен од Лехечке.

Чак и кад нису повреде или опоравак од повреда, не блистају играчи из Топ 5 на шљаци. У ту групу спада Александер Зверев.

Није се ни Новак Ђоковић прославио у Монте Карлу, али је барем здрав и спреман за Мастерс у Риму.

Турнир у шљаци у италијанској престоници је његов најуспјешнији са чак шест титула. Почиње 8. маја и трајаће до 19. маја.