latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:08 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Вучић: Подршка Есватинија нарочито значајна о питању резолуције о Сребреници

Предсједник Србије Александар Вучић детаљно је информисао министра спољних послова Есватинија Фолиле Шаканту о предстојећим изазовима у вези са резолуцијом о Сребреници, истакавши да је подршка пријатељског Есватинија од нарочитог значаја Србији у тренутку када се суочава са бројним притисцима.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Вучић је додао да је детаљно информисао министарку ове афричке државе и о позицији Србије о овом питању, коју је подробно образложио.

- Захвалио сам Краљевини Есватини на принципијелној позицији о непризнавању једнострано проглашене независности такозваног Косова, што представља посебан доказ о чврстом пријатељству између наших земаља - навео је Вучић на Инстаграму.

Он је, између осталог, напоменуо да су на састанку размијенили мишљења о свим темама од интереса за двије земље, посебно о актуелној ситуацији у свијету и мјесту Србије и Есватинија у глобалном поретку данашњице.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Краљевина Есватини, бивши Свазиленд, мала је држава на југу Африке која се налази између Јужне Африке на западу и Мозамбика на истоку.