latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:06 ⇒ 12:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Београдски синдикат објавио пјесму посвећену ученицима Рибникара (ВИДЕО)

Хипхоп састав Београдски синдикат објавио је пјесму и спот "Анђели живе довијека" у знак сјећања на трагично страдале ученике основне школе "Владислав Рибникар" 3. маја 2023. године.
ОШ Владислав Рибникар - Фото: РТРС
ОШ Владислав РибникарФото: РТРС

Београдски синдикат је навео да је "пјесма настала у знак сјећања и поштовања према малим анђелима (и једном великом", додавши да је спот снимљен поводом годишњице страдања "уз сагласност и подршку родитеља и породица жртава".

Спот доноси призоре школе и празних клупа и учионица, као и слике девет убијених ђака Ане Божовић, Софије Негић, Маре Анђелковић, Андрије Чикића, Бојане Асовић, Ангелине Аћимовић, Еме Кобиљски, Катарине Мартиновић и Адриане Дукић, као и школског чувара Драгана Влаховића.

"Сав приход од прегледа и стриминга ће бити уплаћен у хуманитарне сврхе", пише у Јутјуб опису спота, гдје у тексту Београдски синдикат моли Бога да "не дозволи да се "Рибникар", Дубона, мало Орашје и сличне трагедије икада понове".

Пјесма "Анђели живе довека" је настала на основу музике једног од убијених ученика Чикића и Небојше Обрадовића, а текст су написали Феђа Димовић и Дарко Марјановић.