latinica  ћирилица
03/05/2024 |  11:55 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Вулић: Додик и Вучић су припадници свог народа, за разлику од Магазиновића који не зна шта то значи

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су Милорад Додик и Александар Вучић државници, људи који српски говоре, српски мисле и за свој народ живе.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Резолуција о Сребреници није ништа друго него жеља за етикетирањем Срба као геноцидног народа, а никаква морална сатисфакција, али то Саша Магазиновић не може схатити, јер тај не припада никоме и не зна шта значи припадност свом народу. Човјек без припадности свом народу је као чардак ни на небу, ни на земљи - истакла је Вулићева за Срну реагујући на Магазиновићеву изјаву да Додик и Вучић, како каже, намећу Србима наратив о геноцидном народу.

Вулићева је истакла да је Магазиновић омиљени сарајевски коментатор за сваку прилику и тему, а најдражи им је када треба нешто рећи или гласати против Срба.

- Бити декоративни Србин по имену у функцији лажне мултиетичности је уносна, али понижавајућа и срамно додијељена улога, а још срамније и понижавајуће је прихватити тако нешто - оцијенила је Вулићева.

Она је додала да је Магазиновићу и свима који подржавају доношење оваквог срамног документа као што је резо9луција о Сребреници није стало до жртава, јер да јесте онда би тражили доношење резолуције за све жртве протеклог грађанског рата у БиХ - и српске, и хрватске и бошњачке.

Вулићева је рекла да је њихов једини циљ етикетирање и жигосање српског народа, који је је био једини жртва геноцида на овим просторима.

- Двадесет година након Другог свјетског рата у Лијевчу није било мушкарца за војску, нити је било жена да рађају дјецу, нити је било дјеце за будућност. То је најпластичнији примјер геноцида. Залагати се за Резолуцију о Сребреници у којој и данас имамо на бирачком списку бошњачког народа колико и српског, те разна удружења која се баве правом бошњачког живља само потврђује лицемјерство финансијера резолузије - истакла је Вулићева.

Она је указала да тај текст резолуције неће донијети ништа добро БиХ, напротив.