latinica  ћирилица
03/05/2024 |  11:49 ⇒ 12:20 | Аутор: Б92

Медведев упитан у Риму због повреде

Руски тенисер Данил Медведев доживио је повреду усред меча четвртфинала Мастерса у Мадриду, због чега је морао да преда Јиржију Лехечки.
Данил Медведев (фото: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ) -
Данил Медведев (фото: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ)

Испали су Карлос Алкарас и Јаник Синер, који је такође одустао због повреде, те се Медведеву "отворило" да проба и освоји седми Мастерс у каријери.

Испријечила се повреда ноге, због чега је морао да оконча прије времена меч са Чехом који је повео у сетовима (6:4).

- Моја нога је одбила да ради. Бол сам осјетио у тренутку када сам ритернирао. Он је играо сервис-волеј, скратио лопту, а ја сам кренуо напријед. Покушао сам да убрзам, али сам одједном осјетио како ми је кук блокирао. Нисам могао да спринтам, као када осјетиш грч или дисторзију. Ни сам не знам шта је тачно од ово двоје - рекао је Медведев.

- Повреде су дио спорта. Што боље играш, више побјеђујеш и више играш и већи је ризик од повреда. Промјена подлога је честа. Ако играш завршницу Мајамија, имаш само неколико дана за адаптацију на шљаку у Монте Карлу - кажеРус.

Упитан је и његов наступ на Мастерсу у Риму гдје брани титулу.

- Нема дилеме да је моје учеше тамо под знаком питања. Морам да одем на преглед и да причам са мојим тренерима. Било би феноменално да играм у Риму послије прошлогодишњег тријумфа, али прво морам да видим стање са повредом - искрен је руски тенисер.