latinica  ћирилица
03/05/2024 |  09:09 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Годишњица масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар" - сјећање на дан када је све стало (ФОТО/ВИДЕО)

Обиљежавање прве годишњице трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар" Београди, гдје је ученик К.К. из ватреног оружја убио деветоро ђака и чувара школе, почело је јутрос испред те школе окупљањем породица убијених, рођака, пријатеља и грађана.
Рибникар - Фото: РТРС
РибникарФото: РТРС

Обиљежавање годишњице почело је у 8.40 часова, оглашавањем сирена.

Медији у Србији затамнили су екране и обуставили радијски програм на један минут у знак сјећања на 3. и 4. мај у вријеме када су прошле године извршена масовна убиства у београдској Основној школи "Рибникар" и у селима Дубона и Орашје, код Младеновца.

Медији су прекинули програме данас у 8.41 часова, у вријеме када је извршен масакр над школском дјецом и портиром школе у "Рибникару", пуштајући поруку "3. и 4. мај 2023. Памтимо".

Нешто послије осам часова почели су да пристижу родитељи убијене дјеце, пријатељи и грађани који желе да искажу солидарност и емпатију.

Рибникар (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Родитељи су у тишини палили свијеће и остављали цвијеће на простору испред школе, као и грађани, рођаци, другови убијене дјеце и други ученици Рибникара, које киша која пада од јуче поподне није спријечила да одају пошту трагично настрадалима.

За грађане и све који желе да обиљеже годишњицу трагедије омогућено је уписивање у књиге сјећања током цијелог дана, испред улаза у школу, а уписивање порука посвећених настадалима почело је од раног јутра.

Повезане вијести:

Вучић положио цвијеће у школи "Владислав Рибникар" на годишњицу трагедије (ФОТО)