latinica  ћирилица
10/05/2024 |  11:59 ⇒ 12:03 | Аутор: sputniknews.com

Путин са Мишустином: Неопходно да Влада настави усредсређен и непрекидан рад

Руски предсједник Владимир Путин састао се са в.д. премијера државе Михаилом Мишустином у Кремљу уочи гласања у Државној думи о његовој кандидатури за предсједника руске владе.
Владимир Путин и Михаил Мишустин (фото: EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV/ SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин и Михаил Мишустин (фото: EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV/ SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT)

Путин је приликом разговора са Мишустином оцијенио да је Влада у тешким условима много урадила.

Такође, руски лидер је истакао да би било исправно ако би Мишустин наставио рад на позицији премијера државе.

Путин је оцијенио да је неопходно да Влада настави усредсређен и непрекидан рад.

Према његовим ријечима, како је показала пракса претходних година, Русија генерално остварује резултате који су јој потребни.

- Најважније је тежити реализацији националних развојних циљева - нагласио је руски лидер.

Путин је изразио увјереност да ће Дума подржати Мишустинову кандидатуру на мјесто премијера земље.

В.д. премијера Русије је у разговору са руским лидером изјавио да никаквих пауза у раду Владе неће бити и да ће бити настављене текуће активности.

Такође, планирано је да се Путин и Мишустин састану и након што Дума одобри Мишустинову кандидатуру за премијера државе.

Претходно, предсједавајући Думе Вјачеслав Володин на свом Телеграм каналу саопштио је да је руски предсједник Владимир Путин предложио Државној думи Михаила Мишустина као кандидата за премијера Руске Федерације.

Володин је објаснио да ће на сједници, чији се почетак очекује око 14.00 часова по московском (13.00 часова по средњоевропском времену), Мишустин најприје изложити свој експозе, након чега ће услиједити питања посланика и говори представника политичких партија, а затим ће се одржати гласање поводом кандидатуре за предсједника Владе.