latinica  ћирилица
10/05/2024 |  11:44 ⇒ 11:45 | Аутор: СРНА

Ђурић: Захвалност Москви за подршку у међународним организацијама

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић захвалио је данас амбасадору Руске Федерације Александру Боцан-Харченку за руску подршку Србији у међународним организацијама и разумијевању за изазове са којима се Београд суочава.
Марко Ђурић (Фото:  TANJUG/ RADE PRELIC) -
Марко Ђурић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC)

Ђурић је Боцан-Харченка информисао о спољнополитичким приоритетима Владе Србије, изразивши очекивање да ће односи двије земље наставити да се развијају у духу традиционалног пријатељства, узајамног поштовања и стратешког партнерства, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он је рекао да ће наставити да води слободарску и самосталну спољну политику заштите виталних државних и националних интереса Србије, која ће бирати сама своје партнере и користити све доступне шансе за економски и демократски развој.

Ђурић је нагласио приврженост Србије међународном праву и духу истинског мултилатерализма, заснованог на Повељи УН и Хелсиншкој повељи.

- Србија ће наставити да буде стратешки опредељена за пуноправно чланство у ЕУ, али ће истовремено наставити да негује традиционална пријатељства и партнерства и да унапређује односе са онима са којима у прошлости није увек складно сарађивала - рекао је Ђурић, који је Боцан-Харченку честитао Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату.