latinica  ћирилица
10/05/2024 |  07:55 ⇒ 07:57 | Аутор: СРНА

До краја дана дјелимично разведравање у свим предјелима

У Републици Српској и ФБиХ до краја дана очекује се дјелимично разведравање у свим предјелима, а максимална температура биће до 25 степени Целзијусових.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Касније током дана очекује се углавном сунчано вријеме на западу и сјеверу, а у Херцеговини ће бити услова за пролазну кишу или пљусак, али ће се и тамо до краја дана разведрити, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха износиће од 18 степени на истоку и југозападу до 25 на југу, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, у Херцеговини слаба до умјерена бура, док ће у вишим предјелима она повремено бити и појачана.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, претежно сунчано је на сјеверозападу, док су локални пљускови регистровани у централним, источним и сјевероисточним подручјима Српске и ФБиХ.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно седам, Хан Пијесак осам, Приједор и Мркоњић Град девет, Бањалука, Добој, Нови Град и Соколац 10, Тузла и Рибник 11, Сарајево, Зеница, Фоча и Рудо 12, Бијељина и Билећа 14, Неум 18 степени Целзијусових.