latinica  ћирилица
28/04/2024 |  16:05 ⇒ 19:17 | Аутор: АТВ

Нинковић: Именоваћу коалиционе партнере који су саучесници Станивуковића

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да ће именовати коалиционе партнере на нивоу града који су, како каже, саучесници са градоначелником Драшком Станивуковићем у вршењу бројних неправилности у највећем граду Српске.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

- Видјећемо у наредном периоду какав ће њихов став бити. Оно што је мене наљутило у неком разговору са коалиционим партнерима је то што смо ми дан прије сјели и подијелили информације о проблемима у граду. Подијелили смо све оно што смо сматрали да треба наши коалициони партнери да знају. Након што смо се договорили, имао сам другачију ситуацију на сједници Колегијума и омогућавања ствари око којих смо причали. Декларативно добијам подршку коалиционих партнера навече, а онда ујутру ураде потпуно другу ствар - рекао је Нинковић.

Он је истакао да је због тога критиковао коалиционе партнере и да је за годину и по дана учинио много, па и прећутао неке ствари.

- Али онда сам видио да је дио људи постао саучесник са градоначелником у овим радњама и заиста више нећу да ћутим. Именом и презименом ћу их прозвати и не само коалиционе партнере у Скупштини града, него и републичке институције које не буду хтјеле да раде свој посао - рекао је Нинковић.

Он је нагласио да у граду има доста посла и да би активније требало да се укључе и Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Инспекторат, Окружно јавно тужилаштво и МУП Републике Српске.