latinica  ћирилица
28/04/2024 |  09:06 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Матић: Хоће ли ико икада написати резолуцију о српским жртвама и мојој убијеној дјеци?

Славка Матић из села Бјеловац код Братунца, којој су муслимани из Сребренице предвођени Насером Орићем 14. децембра 1992. године убили двије кћерке и мужа, упитала је свјетске моћнике да ли ће се неко сјетити да напише резолуцију о српским жртвама у којој ће бити поменуте и њене Гордана и Сњежана, чију младост су прекинули рафали муслиманских бојовника.
Славка Матић - Фото: РТРС
Славка МатићФото: РТРС

Она је нагласила да је боли неправда и селективно гледање на једно, за српски народ трагично вријеме.

- Сад најављују и доношење некакве резолуције о Сребреници којом хоће да окаљају образ српском народу и прогласе га геноцидним, што је за мене злочиначка намјера. И зато питам хоће ли ико икада написати резолуцију за моју убијену дјецу која нису била наоружана, нити легитимна мета? Убили су их у њиховој кући - рекла је Матићева за београдску "Политику".

Она је упитала свјетске моћнике, који не уважавају српске жртве, зашто мисле да свијет не треба да чује и за њену судбину и да зна зашто је она више од 30 година сама, ко ју је завио у црно и нанио трајни бол у души и срцу?

Матићева је навела да јој је породица убијена док је била ван породичног дома и да је Сњежану нашла мртву поред улазних степеница, Гордану у купатилу у локви крви, а мужа Средоја под једном јабуком.

- Шок сам преживјела на ногама, та бол се не може заборавити, а ни сама не знам како сам преживјела - рекла је она и нагласила да и за овај као и за све друге злочине почињене у Бјеловцу прије више од три деценије нико није одговарао.

У злочиначком нападу на село Бјеловац код Братунца, муслиманске јединице из Сребренице убиле су 68 Срба, од којих су скоро сви били цивили. Међу убијеним било је 11 жена и петоро дјеце.