latinica  ћирилица
27/04/2024 |  21:14 ⇒ 22:38 | Аутор: СРНА

Букејловић: Благојевић обмањује јавност и вапи за експонирањем након неостварене амбиције

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је да је основни проблем професора Милана Благојевића тај што он причу о Уставном суду БиХ посматра највише кроз призму сопствене амбиције да буде изабран за судију тог суда и чињеницу да се то није десило.
Милош Букејловић - Фото: Уступљена фотографија
Милош БукејловићФото: Уступљена фотографија

Букејловић је нагласио да је Благојевићев проблем и то што живи у филму да је он тај који може да дијели лекције руководству и Србије и Републике Српске.

- То се иначе рјешава тако што се кандидује на изборима, а онда, ако дође у прилику да у складу са изборним резултатом креира политику, то и чини - поручио је Букејловић.

Што се тиче приче да је српски члан Предсједништва /Жељка Цвијановић/ требало да сазове ванредну сједницу Предсједништва БиХ о теми резолуције о Сребреници, рекао је Букејловић за Срну, треба приупитати Благојевића шта би, на примјер, био закључак који би том приликом предложила српски члан Предсједништва.

- Логично је на примјер, да то буде закључак којим се налаже амбасадору Златку Лагумџији да обустави активности јер је дјеловао неуставно. Могло би наравно да буде и варијација на ту тему. И онда, рецимо, да питамо Милана Благојевића како би гласала друга два члана Предсједништва. Наравно, гласали би против. Ако гласају против, има ли одлуке, односно одлуке на коју би српски члан Предсједништва покренуо вето. Ако нема вета, нема ни сједнице Народне скупштине Републике Српске. Онда да питамо Благојевића шта би то значило Златку Лагумџији!? Значило би да нема одлуке којом се Лагумџија зауставља у његовим криминалним активностима - истакао је Букејловић.

Дакле, указао је министар правде Српске, без обзира на настојања Благојевића да се наметне као свезнајући ауторитет, његови приједлози су лоши.

- Очигледно је да српски члан Предсједништва нема намјеру да амбасадору Лагумџији, који се понашао неуставно, да било какву прилику да се процедурално извуче из криминала који чини - рекао је Букејловић.

Он је додао да је апослутно јасно да Благојевић вапи за експонирањем у јавности и да му је свака полемика добродошла, али ово вриједи објаснити искључиво због јавности коју он упорно настоји обманути.