latinica  ћирилица
22/04/2024 |  13:23 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Стевандић: Отворена врата за проговоре о Изборном закону БиХ (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да су врата за проговоре о Изборном закону БиХ отворена и да Република Српска није фактор који ће довести до кризе, али да исто тако неће пристати на спровођења закона по било чијој вољи осим по вољи грађана.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да је велика одговорност на странкама "Тројке" које могу да спасу кохабитацију и партнерски однос у БиХ или да га потпуно уруше.

- Република Српска има легитиман закон, док воља грађана Федерације БиХ није испоштована. Могуће је да "Тројка" у комуникацији са Кристијаном Шмитом нађе начин да изађе из тога и испоштује оно што је договорено у Лакташима и Сарајеву. То ћемо поздравити јер би то била легализација воље грађана БиХ - рекао је Стевандић.

Он је нагласио да су политички лидери из Републике Српске отворених карата, не нападају никога и дали су шансу договору.

Када је ријеч о санкцијама, Стевандић је рекао да је ЕУ ријешила ово питање и да ниједан грађанин ЕУ не може бити санкционисан америчким санкцијама на територији Уније.

- Потпуно је природно да и ми као грађани земље која приступа ЕУ не можемо бити санкционисани на својој територији. Ово је преседан да су америчке санкције ишле дотле да санкционишу људе у њиховој кући - рекао је Стевандић.