latinica  ћирилица
22/04/2024 |  12:27 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Стевандић: Резолуција о Сребреници подијелиће свијет (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да ће најављена резолуција о Сребреници подијелити свијет и да постоји велики број неутралних земаља и оних које сматрају да је ово документ која има политички призвук.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да је резолуција усмјерена против српског народа као вид казне јер нису дио НАТО агенде, додајући да све ово нема никакве везе са пијететом према жртвама у Сребреници.

Он је истакао да Србија и Република Српска комуницирају с великим бројем земаља, чланицама Генералне скупштине УН које сматрају да се ради о дискиминацији, јер су, како каже, муслимани у БиХ под НАТО покровитељством добили степен више вредније жртве у односу на муслимане из Африке и многе друге жртве широм свијета.

Стевандић је рекао да се овдје не говори о томе да ли је било злочина или не, нити да ли они који су починили злочин треба да одговарају.

- Наравно да требају, али чињеница је да је то од почетка вођено на проблематичан начин, а најгоре је то што су српске жртве потпуно понижене. Разлика између српских и бошњачких жртава је да су српске жртве жене и дјеца, старци, труднице, који су убијани на својим праговима, док су жртве са бошњачке стране војно способни мушкарци - нагласио је Стевандић.