latinica  ћирилица
21/04/2024 |  19:53 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Партизан "стотком" међу четири најбоља тима АБА лиге - против Будућности за финале (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале плеј-офа АБА лиге, након што су побиједили Игокеу у Лакташима резултатом 101:77.
Игокеа - Партизан - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Игокеа - ПартизанФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Најбољи код црно-бијелих је био Матеуш Понитка који је одиграо најбољи меч од доласка у Београд. Пољак је постигао 16 поена и имао 12 скокова и три асистенције за индекс корисности 26.

Имаће тренер Партизана Жељко Обрадовић разлога да буде задовољан послије овога меча. Не само да је тим успио да не дође до "мајсторице", него ни у реваншу у Лакташима није морао српски тренер минутажом превише да оптерети најважније играче, прије свега капитена Кевина Пантера.

Код Александровчана, најефикаснији је био Кондић са 24 поена, шест скокова и четири асистенције, али нико више није био двоцифрен. Марио Накић је имао осам поена и исто толико скокова, Огњен Станковић идентичан поентерски учинак уз пет скокова и четири асистенције.

Марко Јеремић је имао нетипично лошу шутерску утакмицу промашивши сва четири шута за два, три за три, док је са линије за слободно бацање убацио само једно из три покушаја.

Утакмицу су пратили и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић и градоначелник Лакташа Мирослав Бојић.

Партизану сада предстоје дуели са кошаркашима Будућности, који су претходно такође са 2:0 у серији елиминисали Задар.

На другој страни жријеба се налазе кошаркаши Звезде и Студентског центра, односно Меге и Цедевита Олимпије. У тим дуелима српски представници воде са по 1:0.