latinica  ћирилица
20/04/2022 |  20:01 | Аутор: РТРС

Ђокић-Чавић: Грађани потврдили да је скуп слободарског карактера

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је данас у Бањалуци да је слобода идеја са којом српски народ живи и коју ће поштовати, тако што ће се за њу увијек борити.
Трг Крајине - Народни скуп "Слобода" - Фото: РТРС
Трг Крајине - Народни скуп "Слобода"Фото: РТРС

 Ђокић, који је присуствовао великом народном скупу "Слобода", рекао је да је скуп слободарског карактера, те да су то грађани Републике Српске који су дошли то и потврдили.

- Ријеч слобода значи много више, то је идеја са којом живимо и са којом ћемо живјети, коју ћемо увијек поштовати на начин да ћемо се увијек борити за њу - рекао је Ђокић.

Он је захвалио Борачкој организацији Републике Српске која је организовала скуп, који је био прилика да се изразе осјећања са којима је српски народ рођен.

Предсједник НДП-а Драган Чавић каже да је са данашњег народног скупа послата порука да треба да се разумије главни принцип на којем је успостављен мир у БиХ, а то је да 49 одсто територије припада Републици Српској, а 51 одсто БиХ.

- Свако нарушавање тог принципа и укидање власништва над властитом земљом истовремено значи и враћање на почетке. Ове поруке су потпуно јасне од људи који немају никакве везе са политиком - рекао је Чавић.

Он је додао да и он на данашњи скуп долази не као политичар, него као члан Борачке организације.